PORTALBYGGET, Fornebu

Hvordan kan en kontorplan tilfredsstille ulike organisasjoners behovskriterier, fra den aller minste kontorcellen til den store virksomhetens behov?

Portalbygget utgjør revolusjonerende kontorlokaler for IT-industrien på Fornebu, på den tidligere flystripen til Oslo lufthavn. Read More


Nytt og gammelt

Fornebu er et område i sterk endring fra tidligere hovedflyplass til et ettertraktet område for innovative næringer, boliger og rekreasjon. Portalbygget er en utvidelse av det opprinnelige terminalbygget ved Oslo lufthavn, som nå fungerer som et kunnskaps- og inkubasjonsenter for IT-bedrifter. Hevet opp fra bakken, former den oransje «hub’en» en karakteristisk portal til IT-Fornebu, og gir adkomst og fri sikt til den vernede Kai Fjell-hallen i det gamle Terminalbygget. 

Maksimal fleksibilitet

I prosjekteringen av anlegget har a-lab hatt fokus på funksjon og fleksibilitet. Lokalene skal inspirere til idéutvikling og kunnskap, så vel som til å gi muligheten for den enkelte virksomhet til å uttrykke sin egen identitet.

Anlegget Portalbygget består av en sentral ”hub” med lounge og møteromsfunksjoner, fire forsyningstårn og fire glasskledde kontorblokker. Den fargesterke hub’en er løftet opp og danner et skjermende tak over inngangspartiet, noe som understreker dets strategiske posisjon mellom det eksisterende terminalbygget og det nye IT-Fornebu Portalbygget.

Utenpåliggende konstruksjon

Kontorblokkene har ingen innvendige konstruksjoner eller trappekjerner, noe som gir full fleksibilitet for ulike kontorutforminger.

Vertikalkjerner og konstruksjon er løftet ut av kontorplanene og blitt til forsyningstårn og utenpåliggende konstruksjon, slik at kontoretasjene er helt frie plan og kan deles inn i alt fra små enmannskontorer til store hovedkontorer. Det er spesialutviklet vindusprofiler med integrerte trekkerør for el- og datakabling til hver tekniske modul på 2,4 meter.

FAKTA                                                   

Oppdrag: 1.premie, parallelloppdrag.

Sted: Fornebu, Bærum

Størrelse: 28 000 m2

Oppdragsgiver: IT-Fornebu AS

Oppføring: 2004-2009

Arkitekt: a-lab (Arkitekturlaboratoriet AS)

Kostnad: ca 900 mill. NOK

Informasjon

Swipe til sidene for å bla igjennom bildegalleriet.
x