A-lab ut i verden

A-lab er en av sju norske bedrifter som er valgt ut til å delta i «Arkitektur ut i verden». Read More


the wedge

Målet med Arkitektur ut i verden er at norsk arkitektur skal bygges også i utlandet, og er i regi av DOGA og Innovasjon Norge

— Vi er stolte over at DOGA og Innovasjon Norge har tro på at vi kan få det til ute. Vi er veldig takknemlig for den hjelpen vi nå kommer til å få, sier leder for strategi og utvikling i A-LAB, Julie Sjøwall Oftedal.

Risiko og ukjent terreng

Med «Arkitektur ut i verden» håper A-LAB å lære om arkitekturens premisser i andre land og samtidig utforske hvordan for eksempel vår tilnærming til inkluderende byrom og møteplasser kan overføres til andre kontekster.

— Vi gjør det veldig bra i Norge og føler oss trygge i markedet her. Ute har vi foreløpig ikke lyktes noe særlig, vi har heller ikke våget å satse ordentlig da risikoen føles så mye større ute. Det er vanskelig å lykkes der man ikke kjenner terrenget, sier Oftedal.

Hun viser til at rammer og forskrifter både for bygg og kontrakter er svært annerledes i andre land enn Norge.

— Gjennom dette prosjektet får vi råd og støtte som vil gjøre oss bedre i stand til å manøvrere i ukjent landskap, sier Oftedal.

Unik, ettertraktet og nytenkende

Sammen med A-lab, skal også Biotope, Haugen/Zohar Architects, Helen & Hard, Lund Hagem, Reiulf Ramstad Architects og Rodeo være med i programmet.

— Norsk arkitektur er unik, ettertraktet og nytenkende. Norske arkitekter er kjent for å bruke bærekraftige materialer og gi rom til både det sosiale og estetiske. Dette programmet legger til rette for at flere kan få øynene opp for norsk arkitektur, sier Tor Inge Hjemdal, direktør for arkitektur i DOGA.

Programmet som starter i august, har som mål å gi de sju utvalgte kontorene kapital og kompetanse til å gjennomføre oppdrag internasjonalt og slik styrke og videreutvikle bedriften.

— Det oppleves nå som at vi er et lag av arkitekter som skal gå ut og gjøre dette sammen, med DOGA og Innovasjon Norge i ryggen. Vi er stolte over å få være en del av dette, sier Oftedal.

 

Les mer om prosjektet hos Innovasjon Norge og DOGA.

Foto: Ivan Brodey

 

Untitled-3

Informasjon

Swipe til sidene for å bla igjennom bildegalleriet.
x