CITYprisen 2013 til Barcode

– Vi har aldri hatt så sterke og solide kandidater til Cityprisen som i år, uttalte jurymedlem Anne Bruun-Olsen. Med to av tre nominasjonskandidater var A-lab godt representert blant finalistene. Read More


Vi gratulerer oppdragsgiver ROM Eiendom med prisen!

Utdelingen fant sted på eiendomsbransjens største arrangement Citykonferansen i går. De to andre finalistene var Tjuvholmen og Statoil-bygget på Fornebu.

Et fremtidsrettet grep

Juryens skriver i sin faglige begrunnelse:

”Prosjektet fremstår som et fremtidsrettet grep der klassiske verdier rundt behandling av byrom, bygninger og arkitektur finner et nytt, kraftfullt og vitalt uttrykk. Dette er et prosjekt som er visuelt slående på lang avstand, effektivt og ryddig når du kjører forbi – og berikende, detaljrikt og overraskende når befinner deg midt i det.

Selve bygningene utfordrer konstruktive og arkitektoniske prinsipper slik vi er vant til å se dem, men enda viktigere: De introduserer en ny typologi der bolig, næring og service integreres tett og trinnløst. Legg til at prosjektet ligger inntil Norges største kollektivknutepunkt, og vi ser konturen av en mal for hvordan fremtidens byutvikling bør foregå.

Denne variasjonen og mangfoldet fungerer nok særlig bra fordi det her er underlagt et så sterkt og tydelig helhetsgrep, der en klar grunntanke har blitt oversatt og tolket gjennom en serie unike bygg, av en serie ulike arkitekter, uten at de sentrale kongstankene er redusert eller forringet.

Resultatet er en storslått og spektakulær tilvekst til det største og viktigste byplangrepet i vår tid. Prosessen viser hvordan standhaftigheten og motet til en sterk utbygger har funnet et tilsvar i offentlige myndigheter, med et usedvanlig vellykket og fruktbart samarbeid som resultat!”

Juryen

Juryen bestod av:

  • Jon Sandnes (adm. direktør i entreprenørforeningen Bygg og Anlegg)
  • Ellen de Vibe (etatsdirektør i Plan- og bygningsetaten)
  • Anne Bruun-Olsen (adm. direktør i DTZ Realkapital Eiendomsmegling)
  • Nicolai F. Riise (daglig leder i MAD AS og juryleder, meldte seg inhabil før juryeringen)

Les mer om pristildelingen eller i prosjektbeskrivelsen.

Informasjon

Swipe til sidene for å bla igjennom bildegalleriet.
x