A-lab om BIM og produktiv byggeprosess

Som eneste arkitektkontor delte a-lab sine erfaringer om BIM og produktiv byggeprosess under konferansen Framtidens Byggenæring, avholdt i regi av Tekna og NTNU i Trondheim denne uken. Read More


Framtidens Byggenæring, som avholdes under kursdagene i Trondheim denne uken, er et årlig arrangement samarbeid med Tekna og NTNU med mellom 1500 og 2000 deltakere.

BIM og tverrfaglig prosjektering

BIM står for Building Information Modeling – eller Bygningsinformasjonsmodellering på norsk – og handler om å dele informasjon med andre aktører i et byggeprosjekt gjennom en digital 1:1 modell av et bygg.

Dette har ofte stor verdi for store og komplekse prosjekter, da man kan kontrollere og eliminere feil på tvers av ulike faggrupper (bygg, struktur, elektro, VVS, rør osv.)  – før spaden settes i jorda.

Statoil-bygget – pilot og prestisjeprosjekt

Under konferansen hold A-lab’s Carsten Klinge foredrag om erfaringene fra Statoil-bygget på Fornebu. Næringsbygget på 65 500 m2 blant landets første store og komplekse byggeprosjekter som er gjennomført etter denne metoden. Byggetiden på knappe 20 måneder hadde ikke vært mulig uten effektiv koordinering og bruk av BIM.

Se presentasjonen her: BIM-presentasjon_klinge_WEB

 

Informasjon

Swipe til sidene for å bla igjennom bildegalleriet.
x