Finalist til internasjonal arkitekturpris

Kontorbygget ”The Wedge”, som avslutter Barcode-rekken i Bjørvika mot øst, er finalist i World Architecture Festivals kåring av verdens beste kontorbygg. Read More


 

– Vi er stolte av «The Wedge» og syntes det er morsomt og hyggelig at prosjektet er nominert i WAF. Prosjektet har en sterk personlighet og det ligger mye arbeid og vilje bak hver stein. A-lab og Oslo S Utvikling vant WAF-prisen sammen i 2014 for verdens beste boligbygg med Barcode-bygget «The Carve». At vårt kontorbygg nå også får anerkjennelse fra WAF, er veldig spennende. Det er en stor ære å bli nominert til denne internasjonalt anerkjente arkitekturprisen, sier arkitekt og daglig leder Geir Haaversen i A-lab.

Bygget har adresse Dronning Eufemias gate 42, og er Barcodes fasade mot øst. Det er inspirert av bygninger i New Yorks Meatpacking District, og har karakteristiske bokser med møterom som stikker ut fra fasaden. Byggets kileformede grunnflate har gitt det kallenavnet ”The Wedge” – kilen.

Bygget er tegnet av A-lab for Oslo S Utvikling.

– Førsteklasses arkitektur er et viktig virkemiddel i vårt arbeid for å gjøre Bjørvika til Norges mest attraktive kontor- og boligområde, og denne nominasjonen er nok en bekreftelse på at vår innsats verdsettes, sier adm. dir. Rolf Thorsen i Oslo S Utvikling. – Og at det er det aller minste bygget i Barcode-rekken som har klart å markere seg, synes vi er ekstra stas, sier han. I mars kjøpte Wahl eiendom «The Wedge» av Oslo S Utvikling.

World Architecture Festival arrangeres i Berlin i november. Da blir det klart om ”The Wedge” går helt til topps i klassen for verdens beste kontorbygg.

Kontaktpersoner:
Arkitekt Geir Haaversen i A-lab, telefon 99 69 18 63
Adm. dir. Rolf Thorsen i Oslo S Utvikling, telefon 90 11 93 73

12. DEG42_Detail east facade (photo credit Oslo S Utvikling_Ivan Brodey)

PRESSEFOTO:

http://img.pressfiles.no/large/2738_RS3468_4-DEG42_Exterior-nightshot-(photo-credit-OSU_Ivan-Brodey)_RGB.jpg

http://img.pressfiles.no/large/2738_RS3473_9-Exterior-(photo-credit-OSU_Ivan-Brodey)_RGB.jpg

Informasjon

Swipe til sidene for å bla igjennom bildegalleriet.
x