«Lysning» én av to vinnere

– Det er fantastisk at forslaget vårt har vunnet fram i så skarp konkurranse, sier Geir Haaversen, daglig leder i A-LAB og leder for arkitektteamet i G8+. Read More


 

Lysning cover mini
Juryen har nå sagt sitt og har kåret to vinnere i plan- og designkonkurransen for nytt regjeringskvartal. G8+ med arkitektene LPO Arkitekter, A-Lab og Ratio i spissen, skal nå i forhandlinger med Statsbygg om tildeling av den endelige kontrakten for utvikling av nytt regjeringskvartal.

Teamet 

Teamet «G8+» består av:

  • LPO Arkitekter
  • A-lab (+arkitekt Line Solgaard)
  • Ratio Arkitekter
  • IARK
  • Gullik Gulliksen AS
  • Sweco
  • Norconsult
  • Dr. Techn. Olav Olsen AS

– Her har mange arkitektkontor gjort en kjempestor jobb. Vi er utrolig glade og ydmyke, og vi er spente på forhandlingene som nå ligger foran oss, sier Haaversen.

Til sammen sju bidrag fra sju tverrfaglige grupper ble levert inn til konkurransen i mai. Juryen har nå kåret G8+ med forslaget «Lysning» og Team Urbis med forslaget «Adapt» til vinnere av konkurransen. Vinnerne ble presentert i Høyblokkpaviljongen i ettermiddag.

Det har frem til i ettermiddag vært hemmelig hvem som stod bak de ulike konkurransebidragene.

 

Dynamisk del av byen

I forslaget «Lysning» bygges Høyblokka opp, mens resten av byggene har store gulvflater for å holde høyden nede. På denne måten kommer Høyblokka til sin rett som det symbolsk viktigste bygget. I utformingen av arbeidsplassene har G8+ lagt vekt på å legge til rette for uplanlagte møter og god kommunikasjon.

Haaversen beskriver oppgaven fra Statsbygg som svært kompleks, med vekt på norske verdier som nøkternhet, demokrati og inkludering.

– Ønsket er jo at dette kvartalet skal være en dynamisk del av byveven. Å balansere det opp mot sikkerhetskrav er en krevende øvelse, og de andre forslagene gir også gode svar, sier Haaversen i A-LAB.

 

Møteplass i sentrum

Byggene danner en ring rundt Einar Gerhardsens plass, som blir hjertet i det nye kvartalet. Alle fasadene åpnes mot denne plassen. Samtidig byr forslaget på en bro i ring som knytter alle byggene sammen i 2. og 3. etasje.

– Regjeringskvartalet er først og fremst en møteplass både for besøkende og de som jobber der, sier Haaversen. Mye av grunnen til at dette har gått så bra, er at vi har klart å trekke fram det beste fra hvert arkitektkontor. Samtidig tror jeg at prosjektet viser at vi en felles drivkraft gjennom verdier og forståelse for hva dette kvartalet skal utrette i byen, sier Haaversen.

Han mener at arbeidet har vært verdt innsatsen, også dersom teamet ikke blir stående igjen som endelig vinner i oktober.

– Det har vært en svært kompleks oppgave, som vi har lært mye av. Ikke minst er det gøy at vi har klart å etablere et så sammensveiset team på tvers av arkitektkontorer og ulike fag, sier Haaversen.

 

Inn i forhandlinger

Statsbygg vil nå gå i forhandlinger med de to vinnerne om prosjekteringskontrakten og de vil i oktober stå igjen med kun ett forslag. Dette forslaget vil bli lagt til grunn for det videre arbeidet med nytt regjeringskvartal.

Ifølge foreløpig tidsplan skal det omfattende byggeprosjektet stå klart for innflytting i 2023-2027.

 

Lysning nygaardsvoll plass mini

For ytterligere informasjon og kommentarer:

Geir Haaversen, daglig leder A-lab, telefon: 996 91 863

Hilde Sponheim, daglig leder LPO, telefon: 996 02 601

Per Anders Borgen, daglig leder Ratio, telefon: 920 70 782

Kjell Ove Tvinnereim, prosjektdirektør i Sweco, telefon: 913 69 802

 

For mer informasjon om «Lysning», klikk for å se konkurranseplansjene.

 

Informasjon

Swipe til sidene for å bla igjennom bildegalleriet.
x