Nominert til Stålkonstruksjonsprisen 2013

Statoil-bygget finalist med opptil 156 meter stålfagverkskonstruksjoner med 32 meters utkraginger. Read More


De to andre finalistene er Trollstigplatået i Rauma kommune av Reiulf Ramstad Arkitekter og DNB Vestbygget i Barcode, Oslo,  av Dark Arkitekter.

En «tungvekter»

Totalt 3400 tonn stål er gått med til å lage stålfagverkene i Statoil-bygget, tilvirket av Ruukki Construction Oy i Finland og transportert til Oslo.

Nord-Europas største mobilkran ble brukt til monteringen av prefabrikkerte fagverkskontruksjoner på opptil 30 meter/100 tonn. Kranen ble levert på byggeplassen i over 40 kontainere og tok i seg selv to uker å montere. Bygget ble reist på knappe 20 måneder.

Om prisen

Norsk Stålforbund og Norsk Forening for Stålkonstruksjoner deler hvert annet år ut Norsk Stålkonstruksjonspris. Prisen er ment å oppmuntre til anvendelse av stål og gi opphav til nye idéer og inspirerende løsninger. Prisen deles ut til en stålkonstruksjon som har kvaliteter både hva angår estetikk, teknikk, miljø og økonomi. Prisen består av et diplom som tildeles byggherre, arkitekt, rådgivende ingeniør og stålentreprenør.

Juryen

I juryen sitter Grete Kvinnesland, Bymiljø- og utbygging, Stavanger kommune, representant for Norske Arkitekters Landsforbund Stig Møllersen, Multiconsult AS, representant for Norsk Forening for Stålkonstruksjoner Kåre Solberg, Contiga AS, representant for Rådgivende Ingeniørers Forening Tonje Bay, Contiga AS, representant for Den norske Stålgruppen.

Presentasjon av vinneren og prisutdeling vil skje under Norsk Ståldag den 7. november 2013 på Grand Hotell i Oslo.

Mer om prosjektet og nominasjonen.

Begge foto: Jiri Havran

Informasjon

Swipe til sidene for å bla igjennom bildegalleriet.
x