På statsbesøk til Tyrkia

Med bærekraftig arkitektur og demokratisk byutvikling i kofferten deltar a-lab med kongeparet og Arkitektbedriftene til Istanbul i anledning statsbesøket til Tyrkia 5.-8. november Read More


Arkitektur, bærekraft og demokrati

Statsbesøket vil inneholde to seminarer om arkitektfaglige emner for og med tyrkiske fagfeller: ett om bærekraftig arkitektur og ett om demokratisk byutvikling.

Programmet er utarbeidet i samarbeid med det tyrkiske bygningsinformasjonssenteret YEM, og tar utgangspunkt i behovet for en ansvarlig demokratisk byutvikling og god arkitektur i en urban kontekst.

Partner og arkitekt i a-lab, Geir Haaversen, vil blant annet presentere byutviklingsprosjekter i Bjørvika og på Furuset.

 Mye å lære

–          Vi tror at de to vekstøkonomiene Norge og Tyrkia har ganske mye å lære av hverandre, sier prosjektleder Peter Butenschøn i Arkitektbedriftene.

De andre arkitektfirmaene som er med i den norske delegasjonen er Snøhetta, Helen & Hard, Lund Hagem og Niels Torp. Med på besøket er også adm. dir. Egil Skavang i Arkitektbedriftene, Stein Stoknes i Futurebuit, byplansjef i Oslo Ellen de Vibe og NAL-president Kim Skaara.


Informasjon

Swipe til sidene for å bla igjennom bildegalleriet.
x