Prekvalifisert i Stavanger

a-lab er sammen med Brandsberg-Dahls Arkitekter og Zinc utvalgt i prekvalifiseringen om SpareBank1 SR-Banks nye hovedkontor i Stavanger sentrum. Oppgaven er spesielt spennende da nybygget skal tilknyttes eksisterende lokaler. Vi gleder oss! Read More


Av 16 søknader ble fem team er utvalgt til deltakelse i konkurransen, «i hard kamp med en rekke andre meget kvalifiserte team», ifølge oppdragsgiveren.

Nybygg i samspill med dagens hovedkontor

SpareBank 1 SR-Bank i Stavanger er en av Norges største sparebanker, og har invitert til prekvalifisering for prosjektkonkurranse om et nytt administrasjonsbygg i Stavanger sentrum.

Bygget er programmert til ca. 13.000 m2 og skal lokaliseres på nabotomten til dagens hovedkontor i Bjergsted, rett ved Stavanger Konserthus.

Oppgaven er krevende, ikke minst fordi tomten ligger i et verdifullt område, både historisk, bygningsmessig og miljømessig. Samtidig stilles det store forventninger til et godt og stimulerende arbeidsmiljø tilrettelagt for høy verdiskaping, og et bygg som samspiller godt med dagens hovedkontor, ifølge Norske Arkitekters Landsforbund (NAL).

Fem team

De øvrige teamene som er med i prekvalifiseringen er:

  • Alliance Arkitekter + Jarmund/Vigsnæs + Arkidea
  • AROS Arkitekter + Jaja (DK) + Spiss Arkitektur og Plan
  • AsplanViak  + MVRVD (NL)
  • Helen & Hard + SAAHA + Iark

Les mer om konkurransen her.

 

Informasjon

Swipe til sidene for å bla igjennom bildegalleriet.
x