Prisvinner på produkt og prosess

Statoil-bygget er allerede prisvinner for godt gjennomført resultat. Nå mottar byggherre IT Fornebu Eiendom Arkitektbedriftenes byggherrepris 2012 for fremdragende prosess og samarbeid. Read More


En enstemmig jury falt ned på Statoilbygget. «Bygget framhever brukeren Statoil ASAs identitet og samfunnsrolle på en særegen måte», skriver juryen i sin innstilling. Juryen mener også brukeren hevder seg på verdensbasis når det gjelder teknologi, størrelse og økonomisk suksess.

– Ikke overrasket

– Jeg er ikke overrasket over tildeling av denne prisen! I Sintef’s forskningsprosjekt ValPro (Value Driven Procurement in Building and Real Estate – OpenBIM) ble dette prosjektet fremhevet som et forbilde på en tydelig byggherre med gjennomarbeidet mål for bygget, og som spesielt har vektlagt samarbeidsprosess og ikke minst god kommunikasjon med arkitekt for å oppfylle målene, uttalte administrerende direktør Egil Skavang i Arkitektbedriftene under utdelingen av prisen.

Fra venstre: Adm.dir Egil Skavang (Arkitektbedriftene), prosjektleder Charlie Marsden (a-lab), adm.dir Kjell Kalland (IT Fornebu) og daglig leder Geir Haaversen (a-lab). Foto: Knut Werner Lindeberg Alsén.

Motivert, modig og målrettet

Til Arkitektnytt uttaler arkitekt og partner i a-lab Odd Klev at IT Fornebu fortjener Byggherreprisen fordi de har hatt sterk tro på et ukonvensjonelt og nyskapende prosjekt, til tross for det turbulente markedet etter finanskrisen i 2008. I tillegg har de med flere store byggeprosjekter hatt en viktig rolle i en større transformasjon av Fornebuområdet fra øde lufthavn til vitalt næringsmiljø. Les mer under presseomtalene nedenfor.

a-lab er stolt over å ta del i arbeidet – gratulasjoner til vår oppdragsgiver og samarbeidspartnere!

 

PRESSE

Pressemelding Arkitektbedriftene AB

Byggfakta – www.bygg.no

NE Nyheter

Arkitektnytt

Informasjon

Swipe til sidene for å bla igjennom bildegalleriet.
x