The Carve, bolig og kontor

Beliggenheten tett på fjorden, Oslo S og Norges største kulturinstitusjoner er i seg selv spektakulær.
Med 41 leiligheter og 900 m2 takterrasse med panoramautsikt tilbyr Østbygget en sjelden mulighet til å bo på Oslos tak. Read More


DNBs nye hovedkontor består av tre bygg i den karakteristiske BARCODE-rekka i Bjørvika. De tre byggene utgjør  hele 70 000 m2 over bakken, i tillegg er komplekset koblet sammen under bakken i flere etasjer.

HØYHUS MED HAGE

”Østbygget” et utradisjonelt bygg, både med hensyn til utforming og program. Den 15 etasjer høye bygningen beslaglegger et fotavtrykk på bare 21 ganger 105 meter. De åtte nederste etasjene er tilegnet DNBs kontorer. Øverst ligger 6000 m2 leiligheter, med store terrasser vendt mot byen og marka i nord, og sørover mot fjorden.

Midt i bygget ligger et spektakulært felles uterom, med vidt utsyn over byen. Den åpne takhagen, som strekker seg over 900 kvadratmeter og over fire etasjer, gir ekstra lysinnslipp og fungerer som en buffer mellom leilighetene i øvre del av bygget og næringsdelen nedenfor.

FLEKSIBLE KONTORAREALER

I kontorarealene er det fokusert på fleksible løsninger som optimaliserer utsyn og bruksmuligheter. 3 og 3 etasjer er sammenbundet med åpne trapper for mest mulig fleksibelt areal og intern kommunikasjon. Planløsningene åpner for stor variasjon, fra åpent landskap til mindre cellekontor. Enkel sirkulasjon, anlagt enten langs fasadene eller langs kjernene, legger til rette for effektiv ferdsel og et godt fysisk arbeidsmiljø.

MARMORBLOKK

Vindusløsning, materialbruk og detaljering gir bygningsvolumet preg av å være en enorm, massivt steinblokk. Ytre fasader er kledt i Blanco Macael, hvit marmor fra Spania. Til kontrast er fasadene i takhagen og passasjen på bakkeplan kledt i varm tre.

 

 

 

FAKTA

Sted: Operakvarteret, Bjørvika, Oslo

Bruttoareal: 22 000 m2

Oppdragsgiver: Oslo S Utvikling AS (OSU)

Oppføring: 2011-2014

Arkitekt: a-lab (Arkitekturlaboratoriet AS)

Interiør (kontorer): Zink (NO)

Konsulterende ingeniører: Erichsen & Horgen, ECT, Multiconsult, Sweco

Miljøspesifikasjoner:
Energibruk per år: Kontordel: 125 kWh/m2/år, boligdel: 119 kWh/m2/år
Energikilder: Fjernvarme

 

Foto: Ivan Brodey/ Luis Fonseca

Informasjon

Swipe til sidene for å bla igjennom bildegalleriet.
x