Eufemia, næringsbygg

Bjørvikas nye hjørnestein, Eufemia, er eneste næringsbygg blant boliger i den nye bydelen Bispevika som reiser seg foran Barcode. Read More


FORTID MØTER FREMTID

Eufemia vokser opp i spenningsfeltet mellom Oslos historiske opphav og byens mest moderne bydel. Bygget har bokstavlig talt røttene sine i historisk grunn. Under Eufemia har man funnet spor fra Oslos middelalder og Dronning Eufemias storhetstid. Nå bygges det for fremtiden og bygget blir hovedkontor for ledende globale virksomheter.

MØTEPLASS

Eufemias Plass blir en ny møteplass i Bjørvika, der fjorden, nye Bjørvika og gamle Oslo møtes i det som er i ferd med å bli byens nye sentrum. Vi planlegger en levende bydel med forretninger, bevertning og kultur på gateplan. Store fleksible etasjeplan fordelt på åtte etasjer med fritt utsyn til plassen og fjorden for Microsoft og PwC som flyttet inn i bygget våren 2019.

SKJULT SKATT

Bygget har et tidløst og solid uttrykk. Hoveddelen er kledd i grå tegl. Mellom byggene og i portaler kan man skimte en skatt i bakgården: Et skrått utbygg på åtte etasjer kledd i rosegull-fargede metallplater.

 

FAKTA

Type: kontor + forretning/kultur/bevertning i første etasje

Sted: Eufemia kvartalet, Felt B7 Bispevika nord, Oslo

Bruttoareal: 19 000 m2

Oppdragsgiver: Oslo S Utvikling AS

Arkitekt: A-lab AS

Status: Ferdigstilt våren 2019

Energi- og miljøopplysninger: Skal BREEAM excellent-sertifiseres

Foto: Ivan Brodey og Eskil Roll

 

PRESSE

Estate: Microsoft til Eufemia

Microsoft: Microsoft skaper signalbygg for moderne arbeidsliv i Bjørvika

 

Informasjon

Swipe til sidene for å bla igjennom bildegalleriet.
x