Galleri Oslo, Byutvikling

The Soulside er vår visjon om å transformere Galleri Oslo fra en urban demning til et urbant delta. Read More


STRATEGI

Vårt prosjekt bygger på en forlengelse av kvalitetene til dagens Grønland, det multikulturelle og Oslos mest kosmopolitiske bydel.

Vi foreslår en strategi og et prosjekt som knytter byen sammen i alle retninger, styrker de umiddelbare omgivelsene og etablerer et nytt tyngdepunkt i Oslo som løfter bærekraftig byutvikling til et nytt og fremtidsrettet nivå.

Prosjektet skal bidra til å gjøre Oslo til en enda mer attraktiv by uavhengig av om Nylandsveien rives, elva åpnes eller hvor bussterminalen plasseres.

 

FORBINDELSER

Vi ønsker å skape et delta av forbindelser gjennom området. Den viktigste forbindelsen er diagonalen som forbinder elven med Annette Thommessens plass som er forbindelsen til fjorden via akrobaten bro og stasjonsallmenningen. Diagonalen kobler seg til Smalgangen og skaper et hjerte i prosjektet i sammensmeltingen mellom Galleri Oslo-tomten og Smalgangen, som er et av de mest velfungerende bymiljøene på Grønland i dag.

I koblingen mellom Galleri Oslo og Smalgangen skaper vi på tvers av tomtegrensen og på tvers av elva et nytt markedstorg, et nytt hjerte i Grønland. Mellom markedstorget og Tøyenbekken forlenges bygulvet i et aktivt byrom som forbinder elveforbindelsen mot øst til Landbrukskvartalet.

 

FLEKSIBILITET

Bebyggelsen i prosjektet skaper variasjon og en sømløs overgang til omgivelsene. Strukturen er fleksibel, så det som i dag er tegnet som bolig kan bygges som kontor, og omvendt. Prosjektet er skapt for en fleksibel framtid. Første og andre etasje i prosjektet inneholder forretninger, bevertning og kulturelle tilbud mot alle retninger. Prosjektet skal gi byen et attraktivt bygulv uten baksider.

Vårt ønske for området er også en demokratisk arkitektur som gjør bebyggelsen tilgjengelig for omverdenen også i høyden gjennom offentlige tilbud på takene.

 

FAKTA

Type: Byutvikling

Sted: Oslo sentrum/Grønland

Bruttoareal: 145.000 m2 BRA

Oppdragsgiver: Oslo Areal

Arkitekt: A-lab AS

Samarbeidspartnere: GXN, Edit/Atelier, iArk, Sweco og Akershus Eiendom

 

PRESSE

Aftenposten: Oslo før: Et Galleri til besvær

Arkitektnytt: Slik blir Nye Galleri Oslo

Arkitektnytt: Fem kontorer engasjert i Galleri Oslos framtid

Nettavisen: Vurderer riving av Galleri Oslo

Aftenposten: Nesten alle vil rive Gallri Oslo. Ingen vet om det lar seg gjøre

Aftenposten: Bare ta og riv Galleri Oslo ned!

 

Informasjon

Swipe til sidene for å bla igjennom bildegalleriet.
x