Helsfyr Puls, kontorbygg

Fleksibelt og moderne kontorbygg i Grenseveien på Helsfyr i Oslo. Read More


SENTRUM PÅ HELSFYR

 Helsfyr har vært et område med kraftig modernisering og næringsutbygging siden 60-tallet, og er i dag et av Oslos viktigste knutepunkter for næringsvirksomhet.

Kontorbygget Helsfyr Puls er første trinn i en større utbygging av flere eiendommer ved hjørnet Grenseveien/Innspurten. Området er i total forvandling. Med sine urbane kvaliteter, er Helsfyr Puls med på å definere et nytt Helsfyr sentrum og aktivere krysset mellom Grenseveien og Innspurten, som vil være en inngangsport til Vålerengas nye stadion og nye boligprosjekter som vokser fram i nabolaget.

Helsfyr Puls er det eneste næringsbygg i området som vender seg mot gata med aktiv førsteetasje, og byggets utkragede fasade skaper en arkade som utvider fortauet og inviterer til byliv på gateplan.

 

STERK IDENTITET

Med utgangspunkt i reguleringen og optimal utnyttelse av tomten, er det et behov for en nedbrytning av volumet og en løsning som gir en sterk arkitektonisk karakter og identitet i kontorbygglandskapet på Helsfyr.

Form og materialer gir et robust og tidsriktig uttrykk som bidrar til å skape en merkevare og gjøre bygget attraktivt både utvendig og innvendig. Prosjektets plasstøpte betongkonstruksjon muliggjør formen og er også eksponert i interiøret i kombinasjon med tre.

 

EFFEKTIVT OG FLEKSIBELT

Et nytt næringsbygg på Helsfyr må være fremtidsrettet for å være konkurransedyktig. Det må være innovativt og energi- og arealmessig effektivt, med fleksible planer som enkelt kan tilpasses nye arbeidsmetoder og kontorløsninger, samt nye leietakerinndelinger. I utformingen av Helsfyr puls er dette lagt vekt på. Bygget er både robust og elastisk og kan med enkle grep tilpasses endrede trender og behov til ulike kombinasjoner av cellekontorer og landskapsløsninger.

Gode møteplasser for de ansatte har stått sentralt i utformingen av bygget.  Helsfyr Puls kan ta opp i seg alle arbeidsformer og organiseringer og underbygge leietakernes kultur.

 

FAKTA

Type: Kontorbygg

Sted: Helsfyr, Oslo

Bruttoareal: 9573 m2 BTA

Oppdragsgiver: Bunde Eiendom AS

Arkitekt: A-lab AS

LARK: LARK landskap AS

IARK: Zinc AS

Status: Ferdigstilt desember 2018

Energi- og miljøopplysninger:

Energibruk per år: 110 kWh/m2/år

Energikilde: Fjernvarme

Sertifisering: BREEAM Excellent

Foto: Ivan Brodey og Dmitry Tkachenko

 

PRESSE

Bygg.no:  Helsfyr puls

Estate: Kjøper på Helsfyr 

Estate: Leier 6500 kvadratmeter i Helsfyr puls 

Bryn-Helsfyr.no: Helsfyr Puls – nytt signalbygg i Grenseveien på Helsfyr 

Ensjo.org: Helsfyr Puls er navnet på det nye bygget i Grenseveien 78

Osloareal.no: Oslo areal kjøper Helsfyr puls 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informasjon

Swipe til sidene for å bla igjennom bildegalleriet.
x