Ruija Kvenmuseum, Vadsø

Det er lagt vekt på at man beveger seg vertikalt i sekvenser mellom lyse og mørke rom, mellom innhold og pause, utstilling og utsikt. Den vertikale bevegelsen, energien og viljen til å bevege seg kjennetegner den som søker utover sine kjente grenser. Read More


”Museum of ideas”

Vår ambisjon om et ”Museum of ideas” er at prosjektet blir en informasjonsfabrikk der alle former for media – både nye og gamle – er representert og mulige. I en tid hvor informasjon kan nås overalt er samling, sambruk, sortering, distribusjon og formidling av informasjon det som gjør dette museet vitalt.

Symbolbygg

Kvenmuseet er et landemerke og en skulptur som svarer på skalaen i situasjonen. Et kraftfullt og levende symbolbygg som plasserer kvener, Vadsø og Finnmark på verdenskartet.

Museumstomta har en sterk stedskarakter der den åpner seg mot havet og er omkranset av et mektig naturlandskap. Bebyggelsen i Vadsø ligger som et samlende amfi rundt. Vidder, hav, utsikt, himmel danner et fantastisk evig skiftende bakteppe og vakker scenografi.

 

1. premie

A-lab vant 1. premie i konkurransen om nytt Kvenmuseum i Vadsø sentrum. Prosjektet er en spennende reise i kvensk historie, identitet og tilhørighet.

 

Fakta:

Oppdrag:             1.premie, prekvalifisert konkurranse. Nytt museumsbygg som knytter seg til  eksisterende bibliotek.

Størrelse:            2 600m2

Klient:                   Vadsø kommune

Tidsramme:        2007-

Status:                  Forprosjekt

 

Informasjon

Swipe til sidene for å bla igjennom bildegalleriet.
x