URTEKVARTALET, KONTOR OG BYUTVIKLING

Transformasjon og utvikling av levende kontorkvartal på Grønland i Oslo med mål om å lage en ny destinasjon og en attraktiv bydel. Read More


KVARTALSTRANSFORMASJON

A-labs vinnerforslag fra parallelloppdraget for Urtegata 9 består av tre bygg, både transformasjon av eksisterende bygningsmasse, «Fabrikken», og to nybygg: «Veksthuset» og «Bryggeriet». Transformasjonen av «Fabrikken» er et komplisert rehabiliteringsprosjekt med påbygg, hvor det legges vekt på byggets identitet og historie som tidligere trykkeri. Alle byggene legger opp til moderne arbeidsplasser i alle deler av skalaen, fra coworking og små gründerbedrifter til større etablerte selskaper.

 

DESTINASJON

Urtekvartalet skal ikke bare bli en arbeidsplass. Prosjektet har som mål å skape en ny destinasjon i Oslo og å være med på å skape en attraktiv bydel.

 

LEVENDE KVARTAL

Bygulv og førsteetasjer har høy prioritet i prosjektet. Torget i midten av kvartalet blir stedets hjerte og en naturlig møteplass. Ingen baksider og aktive fasader i hele kvartalet skal sørge for levende byrom og et sted byens befolkning ønsker å oppholde seg gjennom hele dagen.

 

FAKTA

Type: Kontorkvartal

Sted: Grønland, Oslo

Størrelse:  Eksisterende bebyggelse ca 14 000 m2, nybygg 44 500 m2 BRA

Oppdragsgiver: Eiendomsspar

Arkitekt: A-lab

Status: Under planlegging/Ferdigstilles etter planen 2021

 

PRESSE

Estate: A-lab vant parallelloppdrag om Urtekvartalet

Estate: Ringnes bygger stort på «Oslos beste østkant»

NE.no: Nytt kontorprosjekt i sentrum

Informasjon

Swipe til sidene for å bla igjennom bildegalleriet.
x