Solcelledrevne møteplasser

Du har kanskje sett dem i Oslo i sommer? A-lab har sammen med Møller-familien designet soltrær og solkuber som er satt opp flere steder rundt i byen. Read More


_78A1877_78_80_større

Foto: Ivan Brodey

 

Konseptet består av «Sun bike», et samarbeidsprosjekt med Oslo kommune som gjør det mulig å leie solcelledrevne elsykler, og «Sun tree» som er solcelletrær for blant annet lading av sykler, mobiltelefoner og elektrisk grill.

Oslo blir dermed første hovedstad i Europa som tilbyr innbyggere og turister elsykler ladet med solenergi.

Soltrær og solkuber er plassert ved Oslo S og ved Aker Brygge og det er plassert ut flere soltrær i Frognerparken. Hvert tre kan fullade 1500 mobiltelefoner om dagen, og hver kube kan lade inntil 50 sykler daglig.

 

Framtidas energi

Arkitekt bak konseptet, Eirik Gya Jacobsen, håper prosjektet gjør at folk får øynene opp for solenergi og potensialet som ligger i dette framover.

– Det spennende med dette prosjektet er at folk får se at solenergi fungerer veldig bra og kan være en viktig del av framtidens energiproduksjon. Samtidig er ikke dette bare tekniske installasjoner, men urbane møteplasser som gir et positivt bidrag i bybildet, sier Jacobsen.

På dette prosjektet har Møller og A-lab jobbet sammen med Multiconsult, DIFK og Timber.

 

Foto: Stian Frøysang

Foto: Stian Frøysang

 

_78A1771_74_76_større

Foto: Ivan Brodey

 

 

 

 

 

 

Informasjon

Swipe til sidene for å bla igjennom bildegalleriet.
x