Urtegata-seier for A-lab

Etter skarp konkurranse er A-lab plukket ut som vinner og jobber videre med en av Oslo sentrums største utviklingseiendommer for Eiendomsspar. Read More


Prosjektet skal være en ledestjerne med tanke på å skape fremtidsrettede arbeidsmiljøer og arbeidsplasser med miks av firmaer fra start-ups til mer tradisjonelle. Samtidig legges høye miljøambisjoner til grunn.  Tomten, med adresse Urtegata 9, er på 7,8 mål og har et potensial på opp mot 39 000 m2 BRA.

– Dette skal bli et prosjekt med fremtidsrettede løsninger for arbeidsplasser, der det vektlegges fleksibilitet, gode servicefunksjoner og spennende konsepter på bygulvet – med gode oppholdsrom for de som arbeider og ferdes her, forteller Jon Kaasa, utviklingsdirektør i Eiendomsspar som er eier og utvikler av tomten.

Levende byrom

Nylig vant A-lab et parallelloppdrag for kvartalet.

– Dette prosjektet er midt i blinken for oss. Det er få prosjekter som er bymessige og så sentralt plassert i Oslo og dreier seg om både næringsbygg, fremtidens arbeidsplasser og handel. Det treffer kjernen av det A-lab ønsker å jobbe med, sier daglig leder i A-lab, Geir Haaversen.

Fokus på næringsbygg og fremtidens arbeidsplasser har lenge stått sentralt i A-labs arbeid. Samtidig satses det nå spesielt på handel, retail og førsteetasjer i en nyopprettet avdeling.

A-lab ser i sitt arbeid at de mest attraktive byrommene ofte er de som klarer å skape glidende overganger mellom ulike typer arbeidsplasser, næringsarealer, serveringstilbud, byrom og rekreasjonsområder. Denne tilnærmingen har vært sentral i konseptet for Urtegata, hvor arbeidet startet på bygulvet med å definere torg, møteplasser og aktive fasader.

Vil skape attraktiv bydel

– Urtegata 9 skal være en destinasjon både på dagtid og kveldstid. A-labs forslag har et godt hovedgrep for tomta med åpning/torg mot Nydalsveien/Nordbygata, sier Kaasa i Eiendomsspar.  

– Hele konseptet vårt er et ønske om å lage en attraktiv bydel, og bygningene og konseptet bygger opp om dette. Grønland er en veldig spennende bydel, den er sentrumsnær og internasjonal med et yrende folkeliv. Urtegata-kvartalet framstår i dag som et ufullstendig kvartal og det har et kjempepotensial, sier Haaversen i A-lab.

Vedal er engasjert av Eiendomsspar som prosjektledelse for oppdraget. Første møte med Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune er gjennomført. Etaten peker spesielt på prosjektets mulighet til å åpne opp allsidige byrom inn i hjertet av kvartalet.

– Det er stort engasjement for prosjektet hos alle samarbeidspartnerne, vi gleder oss til å jobbe videre med dette, sier Haaversen i A-lab.

Informasjon

Swipe til sidene for å bla igjennom bildegalleriet.
x